Kycklingfritter med tomat- och majssalsa

Serverar: 4 portioner

Vill du planera dagen innan? Perfekt! Förbered då tomat- och majssalsan dagen innan.

Ingredienser

  • Kycklingfritters
  • 500 g kyckling- eller kalkonfärs
  • 1,5 msk limesaft
  • 1,5 tsk röd chili, finhackad
  • 1,5 dl purjolök, finstrimlad, eller salladslök
  • 3 msk fisksås
  • 1 st äggvita
  • 2 msk kokos
  • 2 tsk svartpeppar
  • 0,75 dl mjölk
  • Rapsolja, att steka i
  • Tomat- och majssalsa
  • 1 st burk majs, stor
  • 800 g valfria tomater
  • 0,5 st lime, saft från
  • 0,3 st finhackad röd chili
  • 1 knippe salladslök
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman kyckling- eller kalkonfärsen med limejuice, chili, purjolök, fisksås, äggvita, kokos, svartpeppar samt mjölk. Blanda noga till en slät smet.
    2. Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla salladslöken. Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök. Smak av med salt och peppar samt eventuellt mer limesaft.
    3. Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja och provstek lite kyckling- eller kalkonfärs tills den fått fin färg på båda sidor och är genomstekt. Smaka av och krydda eventuellt upp färsen med salt, peppar eller lite limesaft.
    4. Klicka därefter ut små högar av färsen (den är ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor. Servera genast tillsammans med tomat- och majssalsa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben