Serverar: 4 portioner
Lätt och mycket omtyckt rätt
Marinera gärna filéerna ett tag i valfri marinad. Skär dem i mindre bitar. Stek bitarna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Knaperstek bacon i små delar. Tina grönsakerna. Klipp de soltorkade tomaterna i små bitar. Blanda allt i en smord gratängform. Smällt ädelosten i crème fraichen och matlagningsgrädden. Häll över såsen i formen strö på den rivna osten. Gratinera i 220 grader i ca 20 minuter. Servera med ris till.
Wow!!! Detta var verkligen gott och enkelt. Lättare än vad det såg ut. Hade lite mer än 5 soltorkade tomater i för jag älskar det. Det här kommer jag att göra igen och igen. Tack för ett underbart gott recept. En klar femma. Hade det funnits en tia på skalan så hade du fått det. Kram / Disen
Hej! Det låter onekligen gott... Men är det inte felskrivit? Man brukar normalt räkna 150 g kött per person och i detta recept är det ju 1000 g kyckling filé och 2 pkt bacon i. Skulle nog räkna att det räcker till minst 6 personer. Mvh Monika