Kycklinggratäng med päron och ädelost

Serverar: 4 portioner

Söta päron och rödlök gifter sig verkligen med smakfulla ädelosten

Ingredienser

  • 200 g pasta
  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 päron
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Ev ½ dl vitt vin
  • 140 g riven ädelost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° Koka pastan i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och häll pastan i en ugnssäker form. Bryn kycklingen i matfettet så den får färg runt om, krydda med salt och peppar. Skär päron och rödlök i klyftor. Lägg alltsammans ovanpå pastan.
    2. Ostsås: Smält matfettet i en kastrull, pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk, buljongtärning och eventuellt vin och koka upp. Rör avslutningsvis i osten och låt den smälta. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben