Kycklinggratäng med pasta & päron

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lika god till lunch som till middag

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 päron
  • 1 rödlök
  • Ostsås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • Ev 1/2 dl vitt vin
  • 140 g ost, gärna ädelost
  • Topping
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pasta i lättsaltat vatten. Lägg pastan i en smord, ugnfast form. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Skär päronen i tunna klyftor. Skala och tärna rödlöken. Lägg kyckling, päron och lök ovanpå pastan.
    2. Ostsås: Smält smör i en kastrull, pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt mjölk, buljongtärning och vinet. Koka upp och ta från värmen. Riv i osten och låt den smälta i såsen.
    3. Häll såsen över gratängen. Gratinera ca 15 min till fin färg.
    4. Strimla skinkan och stek den snabbt i torr stekpanna, klipp persiljan och strö den med skinkan över gratängen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben