Kycklinggratäng med spenat och tortellini

Serverar: 5-6 portioner

Skapade en gratäng med det jag hade hemma med ett bra och smakrikt resultat.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st påse tortellini (valfri smak)
  • 150 g färdigtärnad bacon
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 125 g fetaost
  • 100 - 150 g bladspenat (färsk)
  • 1 burk crème fraiche chili/paprika
  • 2½ dl grädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • Chicken & steak (kryddkvarn från Santa Maria)
  • Chili explosion (kryddkvarn från Santa Maria)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek den med chicken & steak och chili explosion kryddorna. Stek baconet och blanda med kycklingen.
    2. Koka tortellinin enligt anvisningen på paketet tillsammans med hönsbuljongtärningen.
    3. Ta bort skaftet på spenatbladen och strimla den. Dela fetaosten och tomaterna i tärningar. Skär rödlöken i halvmånar. Blanda ihop spenaten, fetaosten, tomaterna och rödlöken, salta och peppra efter smak.
    4. Blanda ihop crème fraiche och grädde och värm någon minut.
    5. Lägg tortellinin i botten på en eldfast form. Fördela spenatröran ovanpå tortellinin och lägg därefter på kycklingen. Häll över crème fraicheblandningen.
    6. Gratinera i ugnen cirka 20 - 25 minuter, 225 grader.
    7. Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben