Tortellini med spenat och rostade pinjenötter

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Drömmen för pastaälskare!

Ingredienser

  • tortellini (valfri fyllning)
  • baby spenat
  • pinjenötter
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl ost (gärna en smakrik)
  • broccoli
  • parmesanost (till ganering)
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp tortellinin (jag brukar koka med broccolibuketterna i samma vatten mot slutet av koktiden) samtidigt hackar du löken och spenaten om du vill ha den i mindre bitar.
    2. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Lägg dem på ett fat vid sidan om. Ha i matfett i pannan, stek lök och häll sedan över grädde, mjölk och ha i osten. Lägg i spenaten på slutet. Smaka av ostsåsen med salt och peppar.
    3. Blanda ner såsen i kastrullen med tortellini eller i stekpannan och rör om.
    4. Strö över de rostade pinjenötterna och parmesanosten när du lagt upp på tallriken samt broccolibuketterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben