Paj med primörer och rostade pinjenötter

Serverar: 4-6 portioner

Ny grönsaksfavorit? Hacka ner pinfärska primörer i denna färgglada vårpaj .

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g rumstempererat smör
  • 50 g Kesella lätt
  • Fyllning
  • ½ strimlad purjolök
  • Smör
  • 4 kokta morötter
  • 6 kokta potatisar
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl blandade och hackade färska örter, t ex körvel, gräslök och persilja
  • 1 påse riven ost gratäng
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 11/2 dl mellangrädde
  • 11/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
    2. Sätt ugnen på 225º.
    3. Tryck ut degen ända upp till kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min.
    4. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna.
    5. Skär morötterna och potatisen i skivor. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Spara 1/3 av osten.
    6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
    7. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben