Kycklinggryta med fänkål och pasta

Serverar: 4 portioner

Det är svårt att motstå den här solgula och härliga kycklingrätten med tydliga inslag av fänkål, purjolök, saffran och dill.

Ingredienser

  • 3 st kycklingfiléer, 325 g
  • 280 g fullkornsspaghetti
  • 1 stor fänkål
  • 2 gula lökar
  • 1 stor purjolök, ca 300 g
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk dragon
  • 1 paket saffran, ½ g
  • Svartpeppar
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 kvistar färsk dill
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Hacka fänkål och lök. Strimla purjolöken.
    2. Värm rapsolja i en gryta och tillsätt lök, purjolök, fänkål, apelsinjuice, krossade tomater, finhackade vitlöksklyftor och dragon.
    3. Låt allt koka samman ett par minuter, tillsätt därefter kycklingen.
    4. Rör ner saffran. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 20 minuter. Smaka av med svartpeppar.
    5. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, tillsätt grönsaksbuljong.
    6. Servera grytan med spaghettin och färsk hackad dill på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben