Kycklingklubbor med honungsmarinerade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Basen i grönsakerna är klimatsmarta rotfrukter och lök, men jag piffar till dem med gröna sockerärter. Kyckling är också en av de mest klimatsmarta proteinkällorna. Jag rekommenderar svart ris till detta, men något annat slags gryn passar också bra.

Ingredienser

  • 4 portioner svart ris
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1½ msk honung
  • ½ msk kinesisk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4½ msk neutral olja
  • 900 g kycklingklubbor
  • 3 morötter
  • 300 g persiljerötter
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Koka ris. Blanda buljong, dijonsenap, 0,5 msk honung, soja, tomatpuré, 2,5 msk neutral olja, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Lägg kycklingklubborna på en djup ugnsplåt och pensla över marinaden. Stek i ugnen i 25 minuter. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Skala och skär morötter och persiljerötter i 0,5 cm breda slantar. Skär rödlök i klyftor. Koka grönsakerna och löken i 5 minuter. Skölj och riv skalet från citronen. Blanda citronskalet med saften från citronen, 1 msk honung, pressad vitlök, 2 msk neutral olja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en stor skål. Blanda ner rotfrukterna, löken och sockerärtor i skålen. Servera kycklingen med de honungsmarinerade rotfrukterna och det svarta riset.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben