Kycklingklubbor med risblandning

Serverar: 4 portioner

Riset ska vara kallt när du wokar det, annars blir risblandningen lätt mosigt. Laktosfritt

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • Ris
  • ½ dl jordnötsolja
  • 10 dl kokt kallt jasminris
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad stjälk blekselleri
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl purjolök i tunna strimlor
  • 5 dl färsk spenat
  • 4 kokta rödbetor i klyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vitlök, sambal oelek, olivolja och soja. Pensla kycklinglåren med blandningen. Grilla kycklingen på inte allt för hög värme.
    2. Hetta upp jordnötsoljan i en wok eller stekpanna. Stek ris och grönsaker hastigt på hög värme under omrörning i 4-5 minuter.
    3. Smaksätt med sambal oelek, salt och peppar. Servera riset till kycklingen och gärna till söt chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben