Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Serverar: 4 portioner

Den picklade rödkålen och den lena purén gör en vanlig korvmiddag till en vardagsfest!

Ingredienser

  • 8 kycklingkorvar, gärna med fänkål och äpple
  • 70 g spenat
  • Palsternackspuré
  • 500 g potatis, gärna mjölig
  • 500 g palsternacka
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • Instruktioner

    1. Palsternackspuré: Skala och skär potatis och palsternacka i lika stora bitar. Koka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt.
    2. Picklad rödkål: Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och krama runt något varv med saltet. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen över kålen och låt svalna i kylen till servering.
    3. Stek korvarna i olja till fin färg och genomvarma. Servera med puré, rödkål och spenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben