Kycklinglåda med krisp

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Med färdiggrillad kyckling eller rester från gårdagens middag går det snabbt att laga till en frestande kvällsrätt. Kanske ny fredagsfavorit.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 8 skivor ljust fullkornsbröd
  • 2 små paprikor
  • 1 stånd broccoli
  • 50 g dessertost med paprika
  • Sås
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 2 äggulor
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 msk ketchup
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rosta brödskivorna. Smörj en liten ugnssäker form och täck botten med fyra av brödskivorna. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Strimla paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Fördela allt ovanpå brödskivorna.
    3. Sås: Mixa samman alla ingredienserna till gratängsåsen. Häll den över blandningen i formen. Tillaga mitt i ugnen i 10 min. Skär under tiden resten av brödskivorna i tärningar och blanda dem med dessertosten. Ta ut gratängen ur ugnen, lägg på brödtärningarna och gratinera tills ytan får fin färg, 5-10 min.
    4. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben