Kycklinglår med mustig tomatsås

Serverar: 4 portioner

En underbar kycklingrätt med få ingredienser och enkel tillagning. Kycklingköttet blir härligt mört och den goda, mustiga och smakrika tomatsåsen är himmelsk!

Ingredienser

  • 8 kycklinglår med ben eller ca 800 g andra kycklingdetaljer
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, strimlade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1/4 g saffran
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Ris
  • Grönsaker
  • Instruktioner

    1. Dra bort skinnet från kycklinglåren. Salta. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. lägg i löken och stek på medelhög värme i 10 minuter, tills den fått ordentligt med färg.
    2. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och gurkmeja. Lägg i kycklinglåren. Låt puttra på låg värme under lock i ca 35 minuter. Häll i saffranet och låt puttra 15 minuter till.
    3. Servera kycklingen med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben