Kycklingmacka med krämig basilikadressing

Serverar: 4 portioner

Nästan som en ceasarsallad, fast serverad på en macka. Urgott!

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd
  • Smör till stekning
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 120 g bacon
  • Romansallad
  • 1 rödlök
  • 50 g parmesanost
  • Basilikasås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk basilika
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stek brödet i en stekpanna i lite smör så att det får en fin gyllene och frasig yta och lägg på serveringstallrikar. Lägg kycklingfiléerna i pannan och stek dem gyllenbruna, salta och peppra. Låt dem sedan gå klart i ugnen i ca 15 minuter. Fräs baconet knaprigt.
    3. Lägg crème fraiche, majonnäs, finhackad vitlök och basilikablad i en skål och mixa till en slät grön dressing med hjälp av en handmixer. Smaka av med salt.
    4. Klä brödskivorna med fina salladsblad, lägg på de varma kycklingfiléerna och en rejäl klick dressing., några rödlöksringar, bacon och toppa med hyvlad parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben