Kycklingpasta a la basket

Serverar: 8 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 8 portioner pasta
  • 8 kycklingfiléer, ca 1 kilo
  • Rivet skal av citron
  • 1 finhackad färsk röd pepparfrukt
  • 1½ tsk salt
  • 2 stora klyftor med vitlök
  • 400 g stora champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl mellangrädde
  • 2 msk smör
  • Till servering
  • Finhackad gräslök
  • Pepparfrukt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar. Blanda dem i en skål med riven citron, pepparfrukt och salt.
    2. Finhacka vitlök och skiva champinjonerna. Fräs det i i en stor stekpanna med smör och olja så att champinjonerna får lite färg och vätskan kokar in. Vispa ut vetemjölet i grädden och häll det på champinjonerna. Rör om och låt koka 5 min.
    3. Bryn i omgångar kycklingbitarna hastigt i en annan stekpanna med smör och blanda ner dem i champinjonsåsen. Låt koka någon minut.
    4. Koka pastan enligt anvisningar. Blanda sedan kycklingsåsen med pastan och sververa direkt. Garnera gärna med finhackad gräslök och pepparfrukt.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben