Kycklingpizza Tandoori

Serverar: 4 portioner

Pizza med läcker tandoorikyckling, gurka och koriander. Det blir en måltid som du inte kommer att glömma. 336 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 tärnade kycklingbröstfiléer
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 4 frysta pizzabottnar, ca 20 cm i diameter, tinade
  • 4 fint skivade stora tomater
  • 1 fint skivad rödlök
  • 1 fint skivad liten gurka
  • 2 ½ dl grovhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Lägg kyckling, tandooripasta, citronsaft och hälften av yoghurten i en skål och blanda väl. Täck över med plastfolie, ställ åt sidan och marinera i en timma. Rör om då och då.
    2. Pensla en grillpanna med olja och hetta upp. Bryn kycklingen 4-5 minuter, vänd ofta, tills brynt runtom. Ta upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnen på 220 grader. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper och lägg sedan pizzabottnarna på plåtarna. Täck bottnarna med tomatskivorna. Lägg kyckling på varje pizza, sätt in i ugnen och grädda cirka 15 minuter, tills kycklingen är genomstekt och bottnarna gräddade.
    4. Fördela lök och gurka ovanpå kycklingen och strö över koriander. Dela pizzorna i bitar om så önskas och klicka över yoghurt eller servera yoghurten bredvid.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben