Kycklingrullader med ugnsrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

En höstig rätt med kyckling och rotfrukter.

Ingredienser

  • Kycklingfiléer, ca 1 normalstor per person
  • 1 paket fetaost
  • 1 paket Philadelfiaost med örter och vitlök
  • 1 msk pesto
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • Citron
  • Potatis
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen och rotfrukterna i skivor eller klyftor och lägg dom på en ugnsfast plåt. Pressa över 1 vitlöksklyfta och häll lite olivolja över. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 30 min.
    2. Ta halva fetaosten och smula ner den i en skål tillsammans med ca 3/ 4 av Philadelfiaosten. Blanda ner ca 1 msk pesto peppra (fetaosten är tillräckligt salt, men smaka av och avgör själv om du vill ha mer salt).
    3. Banka ut kycklingfiléerna till tunna skivor. Lägg ett rikligt lager av feta/philadelfia/pesto-röran på varje kycklingfilé. Lägg ut baconskivorna på ett fat och rulla in varje filé hårt i en baconskiva i taget tills kycklingen är helt täckt av bacon.
    4. Stek filéerna i smör eller olivolja tills dom fått färg Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Klicka ut det som blir över av röran runt om kycklingen i formen. Flytta ner potatisen och rotfrukterna till nedersta delen i ugnen. Ställ in kycklingen i mitten och tillaga det samtidigt i ugnen i ca 20 minuter fortfarande på 200 grader.
    5. Gör under tiden fetaoströran: Blanda resten av fetaosten med en hel burk lätt crème fraiche, pressa ner en vitlöksklyfta, pressa i lite citron efter tycke och smak och salta sist med ett gott örtsalt. Mixa allt med stavmixer. Klart! Servera gärna rätten med en god sallad till!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben