Kycklingsallad med bacon

Serverar: 4 portioner

En härligt god kycklingsallad som inte gör någon besviken.

Ingredienser

  • 6 kycklingklubbor
  • 2 pkt bacon á 140 g
  • 20 körsbärstomater
  • 10 rädisor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd lök
  • ½ gurka
  • 3 dl riven parmesanost
  • ½ dl pecannötter
  • Bladspenat
  • Dressing
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk curry
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Klipp bacon smått och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen i 200 grader ca 8 min.
    2. Rensa färdiggrillade kycklingklubbor och lägg i salladsskålen. Skölj bladspenat och blanda i dessa tillsammans med körsbärstomat, gurka, paprika, rädisor och röd lök skuren i mindre bitar.
    3. Riv parmesanost och hacka pecannötter grovt. Strö över baconbitarna och blanda allt.
    4. Smula fetaost och blanda med crème fraîche och majonnäs. Krydda. Servera dressingen vid sidan av salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben