Kycklingsoppa med citron

Dukanvänligt.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 liter vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 stora morötter
  • 100 g fänkål
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche light
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Rökt paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Tina och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg olivolja i en stekpanna och genomstek kycklingbitarna tillsammans med kryddor och pressad citronsaft från halva citronen.
    2. Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull tillsammans med olivolja, vitlök och sambal oelek. Slå sedan på vatten och kycklingfond.
    3. Ha ner kycklingen samt hackade morötter, broccolibuketter och fänkål i kastrullen. Rör ner balsamvinäger, tomatpuré och saften från resten av citronen. Låt puttra cirka 15 minuter under lock. Avsluta med att röra ner crème fraichen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben