Kycklingsoppa med citron och mynta

Serverar: 4 portioner

Från det fräscha portugisiska köket kommer här en av många spännande och annorlunda soppor. Citron och mynta ger en frisk smakbrytning, definitivt något utöver det vanliga.

Ingredienser

  • 1 kyckling , ca 1 kg
  • 1½ liter vatten
  • 2 - 3 dl hackad gul lök
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl ris
  • 3 - 4 msk pressad citronsaft
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1½ msk torkad mynta eller 4 msk färsk mynta
  • 4 skivor citron
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingen och skölj den i kallt vatten. Ta ur ev påse med krås. Dela kycklingen i 4-6 bitar och lägg dem i en gryta.
    2. Häll på vatten och låt koka upp på inte alltför stark värme. Skumma väl.
    3. Tillsätt lök och buljongtärning och sjud kycklingen på svag värme 30-45 minuter.
    4. Ta upp kycklingen. Lägg allt på ett fat och låt kallna en stund. Sila buljongen. Häll riset i buljongen och koka det 15 minuter.
    5. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och skär köttet i mindre bitar. Lägg köttet i grytan och värm soppan väl.
    6. Tillsätt citronsaft och salt. Lägg i torkad mynta och sjud soppan i 5 minuter. Ev färsk mynta strös i soppskålarna innan soppan slås upp. Häll upp soppan i skålar och lägg i citronskivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mathieu 27 juli 2011

    Jättegod! Minns att min chilenska plastfarmor brukade göra den med persilja eller koriander också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben