Kycklingsoppa med grädde och grönsaker

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 5 minuter

Med egengjord buljong får den här soppan en härlig och god smak. Det tar lite tid att göra egen buljong men den sköter sig själv på spisen och smaken blir mycket godare än med köpt buljong.

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1 kg
  • Buljong
  • 1 ½ l vatten
  • ½ hackad selleristjälk
  • 6 pepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liten hackad lök
  • Soppa
  • 1 medelstor morot
  • 1 msk olja
  • 1 medelstor skivad lök
  • 200 g strimlade champinjoner
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 2 ½ dl grädde
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 3 tomater (medelstora, skalade och hackade utan kärnor)
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tips: Man kan göra buljongen en månad innan och förvara i frysen. Soppan kan tillagas dagen innan.
    2. Torka av kycklingen. Buljongen: Stycka kycklingen i lår, bröst, ben, och vingar.Lägg dem i en stor tjockbottnad katrull med vatten, selleri, pepparkorn, lagerblad, vitlök och lök. Koka upp och sänk värmen. Sjud under lock i en timme och en kvart. Ta av från plattan och låt svalna lite.
    3. Sila, och spara buljongen och kycklingköttet men kasta lökblandningen. Du behöver 1 1/4 l buljong till det här receptet.
    4. Soppan: Strimla moroten i tändsticksstora bitar. Värm oljan i en stor tjockbottnad gryta, tillsätt lök, morot och champinjoner. Rör om på låg värme tills löken mjuknat, blanda i buljongen och redningen på mjöl och mjölk. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills det hela tjocknat en aning.
    5. Skär kycklingköttet i smala strimlor. Tillsätt kyckling, grädde, sockerärtor, tomat och soja till soppan. Rör om tills den blivit riktigt varm. Avsmaka med salt och peppar. Serveras varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben