Kycklingspett med dijonsenap, jalapeños, balsamvinäger och honung

Serverar: 4 portioner

Hos Remsan fann jag kycklingspetten och några ändringar är gjorda. Glömde visst säga, att de blir saftiga och väääldigt goda!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé, i skurna på kortsidan i något tjocka strimlor
  • 1 dl dijonsenap
  • 0,5 dl svensk honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk timjan
  • 1 rejäl nypa flingsalt
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 10 st gröna jalapeño i lag, finhackade
  • Instruktioner

    Mixa samman marinaden och marinera i minst 1h. Trä upp på spett och grilla. Karlarna gjorde som så att spetten fick färg och lades sedan i en ugnsform, då de vart något svåra att vända. Glöm inte att lägga över locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben