Kycklingspett med lime

Serverar: 4 portioner

Delikata spett med grönsaker och kyckling marineras i en smakrik marinad. Grilla spetten på kolgrillen eller i ugnen.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst à 125 g
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl färskpressad limesaft
  • 1 msk olja
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk lökpulver
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingbröst i 6-8 bitar, eller använd dig av kycklingfiléer och skär i bitar. Skala och pressa vitlöksklyftorna till marinaden. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en skål. Blanda väl. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Se till så att all kyckling täcks ordentligt. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen i 30 minuter.
    2. Skala löken och skär den i små klyftor. Ansa paprikorna och skär dem i 2½ cm stora bitar. Tänd grillen eller sätt på ugnens grill.
    3. Trä kyckling, lök, paprika på spetten. Kasta marinaden. Lägg spetten på grillgaller och grilla dem ca 10 cm från värmen i 10 minuter. Vänd på kycklingen och grilla tills den inte längre är rosa inuti.
    4. Det är även gott att laga spetten med bitar av fläskfilé

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben