Kycklingspett med nötter

Serverar: 4 portioner

En ovanlig marinad med både hasselnötter och valnötter gör denna kyckling till en spännande händelse på grillen! Var dock noga så nötterna inte bränner. Denna rätt passar lika bra i en form i ugnen, beräkna då 200 grader i 20 minuter. Servera med en krämig kålsallad eller potatisallad med fänkål och strimlad rotselleri.

Ingredienser

  • 600 -700 g lårfilé av kyckling
  • 1 gurka, i bitar
  • 12 småtomater
  • 2 majskolvar, i bitar
  • Marinad
  • 1 burk ca 250 g consommé, ospädd
  • Saft av 1 citron
  • 2 msk valnötskärnor, hackade
  • 2 msk hasselnötskärnor, hackade
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela köttet i mindre bitar, lägg i plastpåse. Blanda marinaden och slå i, lägg i kyl ett par timmar.
    2. Låt köttet rinna av.
    3. Varva det med gurka, tomater och majs på spett.
    4. Vänd spetten över glöden tills kycklingen är helt klar. Pensla ett par gånger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben