Kycklingspett med sweet chili marinad och sås

Serverar: 4 portioner

Jag hittade detta recept i en blogg i våras, minns inte vems. Det är riktigt gott! Jag provade även att tillsätta lite honung i marinaden och såsen, vilket jag kan rekommendera! i originalreceptet stod att man ska ta en skvätt soja,jag har skrivit 2 msk. Mängden kan minskas eller ökas beroende på tycke och smak.

Ingredienser

  • Marinaden
  • 1 dl sweet chilisauce
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk kikkoman soja
  • ½ citron (saften)
  • 2 msk olivolja
  • Såsen
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 dl sweet chilisauce
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 träspett
  • Instruktioner

    Lägg spetten i blöt. Sätt på ugnen på 225 g-250 g (eller sätt på grillen!). Rensa kycklingfiléerna och skär ner i långa bitar och marinera dem i marinaden. Gör såsen och ställ kallt i kylskåp. Låt detta stå i någon halvtimme innan du trär kycklingen på spetten. Grilla spetten på galler i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben