Kycklingspett sweet chili

Serverar: 4 portioner

Underbara kycklingsspett!! Passar såväl kalla som varma buffér och älskas av både vuxna och barn. Kan också lagas på samma sätt men med hela filéer och fungera som huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 flaska sweet chili-sås (typen med chilifröna simmandes i den)
  • Ca 2 msk soja, beroende på hur salt den är och hur salt du vill ha den
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre remsor och trä upp dessa på spett. Det här momentet är oftast enklast att göra i efterhand. Då finns ingen risk för att träspetten bränns och de blir inte så kladdiga.
    2. Blanda marinaden, dvs. krydda sweet chilisåsen med så mycket soja du tycker passar. Smaka dig fram.
    3. Lägg kycklingen i en långpanna och häll över marinaden.
    4. Lägg kycklingen i marinaden så lång tid du kan. I nödfall, släng in kycklingen direkt i ugnen så snart den hunnit ner i marinaden.
    5. In med kycklingen i ugnen. På med folie fram tills de sista minutrarna i 45-60 minuter helt beroende på storleken på spetten eller de hela filéerna. Eftersom marinaden kokar med är det nästintill omöjligt att få kycklingen torr så kör den hellre en stund extra om du känner dig osäker.
    6. Servera på en buffé eller som huvudrätt tillsammans med ris, wokgrönsaker och jordnötssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    jeanette73 16 augusti 2008

    Mycket goda spett. Jag gjorde dem färdiga kvällen innan och så värmde jag dem lite på grillen när vi var på picnic.

    zizzi08 1 september 2008

    Super goda trodde dom skulle bli starka men inte då,kanon att ha med sig eller på buffe som jag hade.

    jesserlis 4 augusti 2009

    Jättegoda. Vi hade de här på vårat buffebord och dessa spett var det som det gick mest av. Perfekt att göra såna här för att sedan ha i sallad. Tack för receptet. /Jessica

    smultron_75 19 augusti 2009

    Hej! Är det verkligen en hel flaska sweet chilli? En sån stor? Mvh Katarina

    Phiqa 12 augusti 2010

    Jättegoda och mycket populära att ha på buffébordet. Dom var inte alls så starka som jag trodde, så vi hade lite extra sweet chilisås bredvid att dippa i. Kommer definitivt att göra detta även som middag tillsammans med ris och grönsaker

    wersessa 15 juni 2011

    hhur många grader ska ugnen va på? :)

    Ida1959 12 juni 2012

    Lätta att förbereda och tillaga, en riktig höjdare till studentfesten! Jag körde dem 45 minuter i 225 grader, bubblande i marinaden och sen satte jag dem på spett efteråt. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben