Kycklingvingar of the damned

Serverar: 6 portioner

"Detta är de hetaste kycklingvingarna någonsin! Om du vill att dina ögon ska tåras så är detta något för dig!!"

Ingredienser

  • 200 ml matloja
  • 2 kg kycklingvingar
  • 100 g smör
  • 700 ml het chilipepparsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 jalapenos, finhackade
  • 2 Thai chili, finhackade
  • 2 habaneros, finhackade
  • 2 yellow wax, finhackade
  • 2 röda spanska pepper, finhackade
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan till 150 grader i en fritös eller en kastrull. Sätt ugnen på 200 grader. Fritera kycklingvingarna i ca 15 minuter, vänd på dem emellanåt. Låt vkycklingvingarna droppa av på ett hushållspapper och placera dem sedan i en ungsfast form. Grilla kycklingvingarna i ugnen i ca 15 minuter, vänd dom en gång. Smält smör i en kastrull, blanda i chilipepparsås, viltök och chili. Låt detta puttra i ca 15 minuter. Smaksätt blandningen med salt och peppar och häll den sedan över kycklingvingarna. Låt det hela stå i ugnen i ca 10 minuter. Ät med försiktighet.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    2-4
    3

    Kommentarer (2)

    aspfors 27 november 2011

    Vad är vitsen med att fritera vingarna först?

    majstroboj 28 oktober 2012

    Viktigt att fritera innan annars ramlar wingsen isär och blir bara geggiga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben