Kycklingwok med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Att woka går snabbt och gott blir det!

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfritt kycklingkött, gärna kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 4 skivor konserverad ananas
  • 1-2 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk mald ingefära eller 1 msk finhackad, färsk ingefära
  • 2 dl ananasspad
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1-2 tsk salt
  • ½-1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i strimlor. Kärna ur, skölj och hacka paprikan. Skär ananasen i bitar.
    2. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Fräs kyckling, ananas och paprika under omrörning 5-10 min tills kycklingköttet är ljust och genomstekt.
    3. Sänk värmen och tillsätt soja och ingefära. Blanda ananasspad och maizena till en slät redning och rör ner det. Låt koka upp och koka max 3 min. Smaksätt med salt och paprikapulver.
    4. Kokt jasminris och en grönsallad är gott till.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben