Kycklingwok med broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Woka med valfri kött går lika bra.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk solrosolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 2 lökar, finhackade
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 litet broccolihuvud
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika. strimlad
  • 1½ dl hönsbuljong
  • 1 msk maizena
  • 2 msk hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i tunna strimlor. Vänd köttet i maizena tills köttet är täckt.
    2. Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög värme. Tillsätt köttet och fräs under omrörning tills köttet är brynt. Lägg köttet på ett fat och håll det varmt.
    3. Hetta upp resten av oljan i woken. Pressa ner vitlöken och tillsätt chili, broccol, delat i buketter, löken och paprikan. Fräs under omrörning, ca 3-4 minuter. Blanda 1 msk buljong med ½ msk maizena och blanda det med hoisinsås.
    4. Tillsätt resten av buljongen, sjud upp och låt sjuda under omrörning tills vätskan tjocknar. Tillsätt kycklingen och värm upp tills allt är genomvarmt. Servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben