Kycklingwok med vita bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag gillar när man kan laga allt i samma gryta. :) Vardagsfort, men ändå nyttigt och mättande.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ½ msk riven ingefära
  • 1 förp frysta wokgrönsaker
  • 4 msk kinesisk soja
  • 4 msk matlagningsvin
  • 1 burk cannellinibönor, avrunnen vikt 250 g
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp en wok (eller en stor stekpanna) och tillsätt oljorna, ingefäran och vitlöken. Fräs kycklingen under omrörning tills den får lite färg.
    2. Tillsätt grönsakerna och fräs på hög värme under omrörning.
    3. Tillsätt soja och matlagningsvin, låt puttra och tillsätt väl avrunna och sköljda bönor. Fräs tills allt blir varmt.
    4. Strö över persilja och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben