Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En jättegod paj.
Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Låt degen ligga kallt i 30 minuter. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i ugnssäker form. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm. Lägg pajskalet över kycklingstuvningen. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda pajen i ugnen i 225*, 25-30 minuter.