Kycklinpaj med chilisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 kall grillad eller kokt kyckling
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk margarin
  • ½ påse djupfryst smålök (150 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk ananas i skivor (220 g)
  • 1-2 tsk italiensk salladskrydda
  • ½ tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Låt degen ligga kallt i 30 minuter. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i ugnssäker form. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm. Lägg pajskalet över kycklingstuvningen. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda pajen i ugnen i 225*, 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben