Läcker hallonpaj med fromage

Serverar: 8 portioner

Kombinationen av saftiga bär och sammetslen fromage gör att man minns den här färgglada pajen med förtjusning. Bjud rårörda bär till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 175 g digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk malen kanel
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1,5 dl youghurt med hallon
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1,5 dl grädde
  • 5 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivkexen och blanda dem med kanel. Smält matfettet och arbeta samman med kexsmulorna. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Låt stelna i kylen, 30 minuter.
    2. Fyllningen: Rör samman färskost, youghurt och svartvinbärssaft till en jämn kräm. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i ostblandningen.
    3. Lägg 3,5 dl av hallonen i pajskalet och bred ostkrämen ovanpå. Ställ formen i kylskåpet i en timma.
    4. Dekorera med hallon och sikta florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben