Läcker rabarberpaj

Serverar: 12 portioner

Ljuvlig rabarberpaj med frasig dinkel- och havregrynsbotten och med en god fyllning av rabarber, mandelmassa och en touch av citron. Sommaren är här!

Ingredienser

  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 225 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Ca 450 g rabarber
  • 150 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 3 uppvispade ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 citron
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker, kanel och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i 30 min - 1 timme.
    2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 30 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt den vila minst 1 timme i kylen.
    3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Strimla rabarbern runt, skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Smält smöret. Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret.
    5. Sjud under omrörning till en tjock kräm. Den får inte koka!Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassan och rivet citronskal och låt svalna. Vänd ner rabarbern.
    6. Bred ut krämen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 minuter.
    7. Servera pajen ljummen eller kall med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben