Läckert fylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Fylld fläskfilé är alltid gott, här med skinka och mango chutney

Ingredienser

  • ca 600 g fläskfilé
  • 4-6 skivor parmaskinka
  • ½ dl mango chutney
  • 2 msk smör
  • Tillbehör
  • 800 g mandelpotatis
  • ½ dl finhackat kryddgrönt
  • 3 msk olivolja
  • 150 g sockerärter
  • 250 g cocktailtomater
  • Servering
  • Cremè fraiche smaksätt med mango chutney
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén. Skär ett snitt längs med men inte helt igenom. Lägg filén mellan två ark bakpapper och banka ut den med hjälp med en kastrull.
    2. Fördela skinkan på filén och bred på mango chutney. Rulla ihop från långsidan och bind gärna upp filén med ett steksnöre så behåller den formen. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén.
    3. Lägg filén i en ungssäker form och stek den klar mitt i ugnen på 175 grader i 15 20 min. Låt vila en stund. Skär filén i skivor och lägg upp på serveringsfat.
    4. Tillbehör: Tvätta potatisen och dela den på längden i 2-3 bitar. Lägg ut på en plåt med bakpapper, strö över kryddgrönt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugn 30 min. Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten 1 minut. Spola genast av dem med kallt vatten. Dela tomaterna. Blanda allt med potatisen. Salta och peppra. Lägg upp bredvid fläskfilén och garnera med kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben