Läckra bär- och chokladbitar

Serverar: 25 portioner

Mörk choklad, nötter, frukt och bär - det kan inte bli annat än supergott! Blanda allt på morgonen och ställ det kallt, så har du något riktigt lyxigt att servera till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl pistaschnötter, grovhackade
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade
  • 1 dl torkade aprikoser, grovhackade
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkade blåbär
  • 3 dl Bran Flakes eller liknande fullkornsflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och häll den het över chokladbitarna. Rör om tills allt smält till en slät kräm. Vänd ned nötter, aprikoser, tranbär, blåbär och fullkornsflingor. Rör om så att allt blandas väl.
    2. Klä en avlång tvåliters bakform med plastfilm och strö hälften av kokosflingorna i botten. Klicka ned smeten i formen. Tryck till och jämna ut smeten så att den blir jämntjock.
    3. Strö över de sparade kokosflingorna och ställ formen kylskåpskallt ett par timmar tills chokladen stelnat. Skär längden i skivor/bitar vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben