Läckra små julkakor med kokos, dadlar och russin

Prova något nytt till jul! I receptet står det inte något hur mycket dadlar man ska använda. Prova dig fram efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • Torkade dadlar
  • 2 1/2 dl rostade pecannötter
  • 2 1/2 dl kokosflingor
  • 3 dl havregryn
  • 10 dl frostflakes
  • 2 tsk bordssalt
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk olja
  • 4 ägg
  • 5 dl brun farin
  • 2 1/2 dl russin
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 165°C. Smöra en bakplåt lätt.
    2. Rör ihop socker, farin, ägg, olja och vanilj i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Rör ihop de två blandningarna, de ska vara väl blandat.
    3. Blanda i cornflakes, havregryn, kokosflingor, hackade nötter, hackade dadlar samt russin i degen. Man kan använda händerna för att blanda det hela till en smidig deg.
    4. Forma degen till kulor med 5 cm. i diameter och tryck dem platta på den förberedda plåten. Baka kakorna i den uppvärmda ugnen i ca. 12-14 min. eller tills de är gyllene

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben