Läskande limerutor med jordgubb- och lime glasyr

Serverar: 30 portioner

Härligt syrliga rutor!

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Saft av 2 pressade limefrukter
  • Ev. några droppar grön hushållsfärg
  • Glasyr
  • 500 g mascarponeost
  • 5 dl florsocker
  • 50 g smör
  • 2-3 tsk jordgubb/lime arom
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Rivet skal av 1 limefrukt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i limesaften. Om du vill ha lite färg på kakan, så ta i några droppar grön hushållsfärg. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    3. Gör under tiden glasyren. Rör ihop alla ingredienserna till en slät och krämig glasyr. Smaksätt med aromen (finns att köpa på Borgeby Kryddgård). Bred ut glasyren över kakan och garnera med kokosflingor och rivet limeskal.
    4. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 15 mars 2009

    Hej! Verkar smarrigt och jag vill gärna baka dessa, men... Var köper man jordgubb/lime Kiwi, banan arom? Har sökt efter dessa aromer i vår stora mataffär MAXI, men jag hittade inget av dessa aromer. /Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben