Läskande vingelé

Serverar: 8 portioner

Det här är en god och läskande dessert efter starkt kryddad eller grillad mat. Tilläggas bör att jag älskar gelé när det gäller efterrätter och på frukt- och bärtårtor och bakelser! Den här desserten är även ljuvligt vacker att se på.

Ingredienser

  • 10 gelatinblad
  • 1/2 l skivade jordgubbar
  • 1 burk persikohalvor, 550 g, i skivor
  • 1 flaska torrt vitt vin, 37 cl
  • 1 dl sherry
  • 3 dl vätska (persikospad och vatten)
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Mandelkakor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Hetta upp vin, sherry och fruktspad. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur gelatinet och låt det smälta i vätskan.
    2. Häll litet vätska i botten på en form, varva sedan skivade jordgubbar och persikor med vätska tills formen är fylld. Ställ den att stelna.
    3. Servera geléet uppstjälpt på ett fat, garnera med spritsade gräddrosor och servera mandelkakor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben