Lätt gräddtårta till Mors Dag

Serverar: 10-12 portioner

En gräddtårta för oss som tänker på vikten men ändå vill unna oss livets goda. 5 "streck" per bit. (räknat på 10 bitar)

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 ml varmt vatten
  • 2 tsk vaniljsocker, 2 msk ströbröd
  • 1/2 msk margarin
  • Fyllning
  • 3 msk lågkalori jordgubbssylt
  • 2 dl marsanpulver
  • 2 dl minimjölk blandas till en kräm
  • 1 pkt milda visp
  • Garnering
  • Valfritt
  • Instruktioner

    1. Bottnen: Separera ägg så att du får vitan och gulorna var för sig. Vispa vitorna till hårt och ställ åt sidan. Vispa äggulor och övriga ingredienser till en jämn smet. Vänd försiktigt ner den uppvispade äggvitan. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i 200° i 30 minuter
    2. Dela tårtbotten i 3 delar. Bred på sylten på den första och lägg på mellankakan. På denna breder du på vaniljkrämen. Lägg på den översta kakan och bred över den uppvispade grädden. Garnera sedan efter tycke och smak. Exempelvis siktad kakao, skivade jordgubbar, mandarinklyftor, vindruvor, kiwi m.m

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben