Lättare knäck

Serverar: 50 portioner

En smalare variant av julknäcken

Ingredienser

  • 2 dl vaniljvisp
  • 2 dl sirap
  • 2 dl socker
  • ½ dl sötmandel, skållad och hackad
  • Instruktioner

    1. Ställ knäckformar på ett fat. Blanda vaniljvisp 12%, sirap och socker i en vid gryta. Använd hushållstermometer.
    2. Koka kraftigt tills termometern visar ca 120 grader.. Eller prova det så kallade "kulprovet" Det kan ta längre tid för smeten att får rätt konsistens om grytan är liten.
    3. Tillsätt mandeln och fyll formarna med hjälp av två teskedar. Förvara knäcken svalt och tänk på att inte stapla dem på varandra. Lägg smörpapper mellan varje lager, annars klibbar de ihop.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben