Lättare paj med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En lätt och krispig paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g kycklingfile
  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 dl creme fraiche, alternativ lätt
  • 2 dl keso
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • peppar
  • 1 tsk basilika
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Låt vila kallt en stund.
    2. Skiva svampen och hacka löken . Skär fileerna i lagoma bitar och bryn dem ordentligt i olivolja. Tillsätt sedan lök och svamp. Låt steka med en stund. Salta och peppra.
    3. Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter . Blanda sen ihop allting , utom osten. Förgrädda pajskalet några minuter , i 200 grader och lägg sen i fyllningen och strö på osten. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben