Lätta pannkakor med goda som efterrätt efter en soppa eller en lätt middag.
Ingredienser
4 msk smör
1 vaniljstång
2 ägg
1 äggula
30 g florsocker
2 dl lättfil
½ tsk bikarbonat
150 g mjöl
2 tsk bakpulver
200 g blåbär
Lönnsirap
1 msk florsocker
Instruktioner
Smält hälften av smöret till pannkakssmeten och låt det svalna. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna.
Rör ihop äggen och äggulan med florsockret och vaniljfröna. Tillsätt lättfilen, bikarbonat, det smälta smöret, mjölet och bakpulvret och vispa ihop allt till en smidig smet.
Häll hallonen i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
Hetta upp lite smör i en stekpanna, klicka i lite smet, jämna ut och grädda pannkakorna gyllenbruna på svag värme ca 12 minuter. Vänd pannkakorna och stek ytterligare 5 minuter. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten.
Lägg upp pannkakorna på tallrikar. Droppa över lönnsirap, garnera med blåbär och pudra över florsocker.