Smarrig gryta. Köttet skall bli riktigt mört.
Ingredienser
800 g fransyska (el . högrev , ytterlår ..... )
4 dl oxbuljong
1 msk soja
2 st purjolök
1 tsk salt
2 hg skinka , rökt
2 krm svartpeppar
1 dl tomatpuré
1,5 tsk dragon (smulad)
2 dl creme fraiche , lätt
2 msk vetemjöl
Jättegott! Lite mesig i smaken, men det kan jag ju rätta till nästa gång så att det passar våra smaklökar...vill ha lite mera sting i men ändå väldigt gott så som i ditt recept. Jag hade dock ingen dragon hemma så det fick bli "franska örter". Tog fond istället för buljong samt gul lök istället för purjo för det hade jag inte heller hemma. :) Kanske det var därför det inte smakade. Kan faktiskt tänka mej att just purjo blir jättegott i denna grytan, ska testa det nästa gång :)
Tack för ett jättebra recept!!