Lättlagad korvgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God, billig och lätt, behöver man mer.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 paket bacon
  • 1 stor gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpurè
  • 100 g gröna bönor
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk smulad mejram
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär korven i ganska tjocka stavar. Strimla baconet. Skala och skiva löken. Bryn korv och lök i smör. Tillsätt baconbitarna mot slutet och låt allt fräsa samman någon minut.
    2. Lägg allt i en kastrull och tillsätt krossade tomater, tomatpurè och kycklingfonden. Koka upp och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt gröna bönor och mejram. Sjud ytterligare ett par minuter innan grytan smakas av med salt och peppar.
    3. Garnera med persilja och servera med ris och varma grönsaker.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben