Lättlagad krämig rödbetssill

Serverar: 10 portioner

Man kan antingen använda sig av s k 5-minuterssill, eller en färdiginlagd kryddsill, t ex löksill.

Ingredienser

  • 2 frp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 8 hela inlagda rödbetor (ca 200 g)
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa rödbetor, majonnäs och crème fraiche i matberedare eller med stavmixer.
    2. Skala och finhacka löken. Blanda den med rödbetsblandningen. Krydda med 1 tsk salt och i krm peppar.
    3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Vänd ner sillen i rödbetsblandningen. Häll över alltihop i en väl rengjord burk. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering, så att sillen hinner dra åt sig smakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben