Lättlagad, mager kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Den här värmande och färgrika kycklingsoppan går snabbt att laga och är full av nyttigheter. 180 kcal/portion

Ingredienser

  • 10 dl kycklingbuljong
  • 1 liten gul lök
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 1 dl majs
  • Olja på sprejflaska
  • 2 kycklingbröstfiléer à ca 125 g
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll kycklingbuljongen i en stor kastrull och koka upp.
    2. Skala löken och morötterna. Hacka löken och selleristjälkarna och skiva morötterna.
    3. Lägg grönsakerna i buljongen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock cirka 10 minuter på svag värme.
    4. Tillsätt tomater, ärter och majs och koka upp. Tärna kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar.
    5. Spreja en liten stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna runt om 2-3 minuter.
    6. Lägg kycklingbitarna i soppan, sänk värmen och låt sjuda utan lock 10 minuter.
    7. Smaka av kycklingsoppan med svartpeppar.
    8. Portionera upp soppan i varma, djupa tallrikar och servera gärna varmt fullkornsbröd som tillbehör.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben