Lakrits och chokladtryffel

Serverar: 35 portioner

Lakritsgranulat finns på Panduro, eller så kan man krossa turkisk peppar eller lakrisal i en mortel och använda det. Pralinskal kan man köpa färdiga i chokladbutiker.

Ingredienser

  • Tryffelsmet
  • 200 g vit choklad
  • 25 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk lakritsgranulat
  • 1 tsk glykos eller honung
  • 35 mörka, runda tryffelskal
  • Lakritssocker
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk lakritsgranulat
  • GARNERING
  • Cirka 15–200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen till tryffelsmeten och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en engångsspritspåse och låt svalna. Fyll tryffelskalen med tryffelsmeten.
    3. Blanda socker och lakritsgranulat. Finhacka chokladen och värm hälften av hacket till 50 grader. Rör i resten. Rör tills temperaturen sjunkit till 27–28 grader. Värm sedan upp chokladen till arbetstemperatur: 31–32 grader.
    4. Rulla tryfflarna i chokladen och sedan direkt i lakritssockret. Om man vill göra tryfflarna utan tryffelskal så ökas den mörka chokladen med 50 g. Låt då tryffelsmeten stå i kylen över natten. Forma till bollar och rulla i choklad och lakritssocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben