Skär lakritskolorna i bitar. Gör chokladtryffeln enligt nedan, men lägg i lakritsbitarna före uppkoket.
Chokladtryffel:
Blanda grädde och smör i en gryta, låt det få ett uppkok. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grytan. Rör tills chokladen smält och krämen är slät.
Blanda i citronskalet, rör krämen slät. Ställ svalt för att stelna.
Skeda upp matskedsstora klickar av smeten och rulla till runda bollar. Om smetan klibbar: Doppa då händerna i lite florsocker.
Ställ bollarna kallt.
Doppning:
Bryt chokladen i bitar, smält i vattenbad eller i microvågsugn. Rör i kokosfettet och rör smeten slät.
Garnering:
Skär lakritskolan och citronskalet i riktigt tunna strimlor.
Skeda den smälta chokladen över tryffelbollarna. Garnera med lakrits- och citronstrimlor.
Ställ kallt att stelna.