Lakrits- och citrontryffel

Serverar: 25 portioner

Tid: 45 minuter

Helt underbar smakkombination!

Ingredienser

  • Chokladtryffel
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • 25 g osaltat smör
  • 4 lakritskolor, Käck à 19 g
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Doppning
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 tsk kokosfett
  • Garnering
  • 1 lakritskola, Käck à 19 g
  • Strimlat citronskal
  • Instruktioner

    1. Skär lakritskolorna i bitar. Gör chokladtryffeln enligt nedan, men lägg i lakritsbitarna före uppkoket. Chokladtryffel: Blanda grädde och smör i en gryta, låt det få ett uppkok. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grytan. Rör tills chokladen smält och krämen är slät. Blanda i citronskalet, rör krämen slät. Ställ svalt för att stelna.
    2. Skeda upp matskedsstora klickar av smeten och rulla till runda bollar. Om smetan klibbar: Doppa då händerna i lite florsocker. Ställ bollarna kallt.
    3. Doppning: Bryt chokladen i bitar, smält i vattenbad eller i microvågsugn. Rör i kokosfettet och rör smeten slät.
    4. Garnering: Skär lakritskolan och citronskalet i riktigt tunna strimlor. Skeda den smälta chokladen över tryffelbollarna. Garnera med lakrits- och citronstrimlor. Ställ kallt att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben