Lakrits- och hallonkaka

Serverar: 12 portioner

Servera som den är eller med vispad grädde eller glass.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 125 g smält smör
  • 3 3/4 dl mjöl
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk socker
  • 1/2 msk maizena
  • 2 dl hallon
  • 4 kick Lakrits/citron
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjöl och citronskal, blanda till en jämn smet.
    2. Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dom över smeten.
    3. Grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (2)

    marwis 4 juni 2008

    Går det bra med vanlig käck?

    Vxlhaxan 5 april 2009

    Prövade detta recept i helgen, lite annorlunda för en som är van vid choklad. Men gott va det. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben