Servera som den är eller med vispad grädde eller glass.
Ingredienser
3 ägg
3 1/2 dl socker
125 g smält smör
3 3/4 dl mjöl
1 citron, rivet skal
1 msk socker
1/2 msk maizena
2 dl hallon
4 kick Lakrits/citron
1 msk florsocker
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, mjöl och citronskal, blanda till en jämn smet.
Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dom över smeten.
Grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna och pudra över florsocker.
Går det bra med vanlig käck?
Prövade detta recept i helgen, lite annorlunda för en som är van vid choklad. Men gott va det. Tack för ett bra recept.