Varm lakrits- och chokladbakelse

Serverar: 6 portioner

En underbar bakelse som gömmer en krämig överraskning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulver
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • Smör till formarna
  • Tillbehör
  • Äkta vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 suffléformar i porslin eller teflon med smör. Det går även bra med muffinsformar i teflon. Vispa ihop ägg, äggulor, socker, vaniljsocker och lakrits pösigt. Hacka chokladen grovt och lägg den och smöret i en kastrull, smält på svag värme och rör tills det har smält.
    2. Dra av kastrullen från plattan och rör först i lite av äggsmeten och sedan resten. Rör till en jämn smet. Sikta vetemjöl och kakao genom en sil och vänd ner det i smeten. Fyll formarna och grädda ca 10-12 minuter.
    3. Ta ut formarna, lossa kanterna med en kniv och stjälp upp bakelserna. Pudra kakao över och servera bakelserna ljumma och mjuka med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben